Velov-conferentie: Meester in didactiek

Conferentie voor Vlaamse Lerarenopleidingen door de Vereniging Lerarenopleiders Vlaanderen (Velov) i.s.m. de Lerarenopleidingen en het Expertisecentrum voor Effectief Leren van Thomas More

Kwaliteit van het onderwijs is vandaag een ‘hot topic’. Allerlei opinies over hoe de kwaliteit kan worden bevorderd doen de ronde, maar over één zaak is iedereen het eens: de leerkracht doet ertoe!

Uit onderzoek blijkt inderdaad dat de belangrijkste determinant van de kwaliteit van het onderwijs de kwaliteit van de leraar is. Een leraar die beschikt over de juiste pedagogische en didactische vaardigheden bereikt veel betere resultaten met leerlingen dan wanneer dat niet het geval is. Een goede opleiding van aankomende leraren en adequate professionele ontwikkeling van wie in het onderwijs al aan de slag is, blijken dus cruciaal.

Dit jaar zoomt de jaarlijkse Velov-conferentie in op wat tot de kern van de lerarenopleiding behoort: het verwerven van de juiste didactische vaardigheden. Welke didactiek is het meest passend gegeven uiteenlopende doelen en contexten? Hoe leren we een onderbouwde didactiek aan? Hoe verschilt didactiek volgens niveau of doelgroep?

Praktisch

Op vrijdag 26 mei 2023 organiseert Velov haar jaarlijkse conferentie voor en door lerarenopleiders.

Locatie:
Campus Sint-Andries Thomas More
Sint-Andriesstraat 2
2000 Antwerpen

Abstracts

Interesse in het geven van een workshop of lezing?

Bekijk hier de uitnodiging voor inhoudelijke bijdragen aan het Velov-congres: Meester in didactiek.
Kort samengevat:

  • Deadline: 12 februari 2023
  • Maximale lengte van het abstract: 400 woorden
  • Themalijnen: algemene didactiek, vakdidactiek en digitale didactiek
  • Keuze uit volgende presentatievormen: presentatie (30′), poster, workshop (90′), kampvuursessie (45′) of symposium (90′)

Programma

Het programma is nog niet helemaal bekend, maar blijf deze pagina bezoeken: we delen alle nieuwe informatie hier. 

Inschrijven

U kan tot op heden nog niet inschrijven als bezoeker voor de conferentie. Wilt u graag via mail op de hoogte gehouden worden van wanneer de inschrijvingen openen? Laat uw mailadres hier achter. 


Contact

Vragen? Neem vrijblijvend contact op via velovconferentie23@thomasmore.be