Kwaliteitsvol onderwijs

In deze aflevering praat Rinke Vanhoeck uitgebreid met Tim Surma. Tim stond zelf jarenlang voor de klas maar zette een aantal jaren geleden de stap naar het onderzoek. Hij leidt het Expertisecentrum ExCEL van Thomas More waarmee hij probeert om scholen te inspireren tot effectiever onderwijs. Hij schreef onder meer mee aan het boek ‘Wijze Lessen: twaalf bouwstenen voor effectieve didactiek.’ Hij is ook een veelgevraagd spreker in België en Nederland rond effectieve instructie en leerstrategieën.
We praten met hem over onderwijsonderzoek, de stand van ons onderwijsland en hoe we de kwaliteit van ons onderwijs kunnen verbeteren.

Beluister de podcast hier. 
Bekijk de podcast hier mét beeld.

Afstandsonderwijs

Kristel Vanhoyweghen en Wouter Buelens hebben het over het maken van effectieve afstandslessen in deze aflevering van de podcast ‘Buiten De Krijtlijnen’.

Corona woedt nog steeds hevig om zich heen. Daarom besloot men om de hogere jaren van het secundair onderwijs gedeeltelijk terug in afstandsonderwijs te stoppen. Aanleiding genoeg om even in dat fenomeen van afstandsonderwijs te duiken. We gaan op zoek naar tips en structuur om je afstandsles vorm te geven. Naast de basics wordt ook dieper ingegaan op vragen van luisteraars.

Beluister de podcast hier.

Een stoomcursus cognitieve psychologie

Een stoomcursus cognitieve psychologie met Tim Surma!

Beluister de podcast hier.