daniel 2

Daniel Muijs

gastprofessor

Prof. dr. Daniel Muijs is hoofd van de dienst Onderzoek bij Ofsted (Office for Standards in Education) in het Verenigd Koninkrijk. Voorafgaand aan zijn huidige functie was Daniel Professor of Education aan de Universiteit van Southampton en Associate Dean Research and Enterprise in de Faculteit Sociale, Menselijke en Wiskundige Wetenschappen.

Hij is een erkend expert op het gebied van Pedagogische en Lerareneffectiviteit en kwantitatieve onderzoeksmethoden. Hij is co-redacteur van het tijdschrift ‘School Effectiveness and School Improvement’ en heeft belangrijke adviesfuncties bekleed in een aantal academische en professionele organisaties, waaronder momenteel de uitvoerende raad van de European Association for Research in Learning and Instruction en de adviesraad voor de TALIS-enquête van de OESO. Daniel is een veelgevraagd spreker op internationale wetenschappelijke en praktijkcongressen en publiceerde naast tal van academische artikelen ook succesvolle praktijkgerichte boeken en praktijkgidsen.

Naast deze opdrachten heeft Daniel nu ook een aanstelling als gastprofessor bij ExCEL en begeleidt hij onze onderzoekers in projecten omtrent lerareneffectiviteit.

 

Een selectie van relevante publicaties

Daniel schreef nog veel meer interessante artikels en boeken en verwijzen daarom graag door naar zijn profiel op Google Scholar.

 

Andere teamleden