Onze vormingen voor ouders

Op jouw school

Leerlingen leren op school voortdurend kennis en vaardigheden bij. Om al die nieuwe leerstof goed te begrijpen en zo lang mogelijk te onthouden, is het belangrijk dat leerlingen op een zo goed mogelijke manier de leerstof instuderen en oefenen. Welke leerstrategieën gebruiken ze daarbij het best en welke beter niet? Deze keuzes kunnen kinderen of jongeren (meestal) niet uit zichzelf maken. De school is dan ook een zeer belangrijke schakel in het effectief leren studeren van leerlingen. We vragen dan ook om eerst het lerarenteam te vormen, alvorens we een lezing geven voor de ouders van de school. 

Gezien de meerwaarde om ouders te betrekken bij het leerproces van hun kinderen, bieden wij ook voor hen een vorming aan over o.a. hoe ons geheugen werkt, wanneer wordt geleerd, wanneer het enkel lijkt alsof geleerd wordt en wat het leren belemmert. We geven tips die helpen bij organiseren van schoolwerk (op korte of langere termijn) en bespreken een aantal effectieve studiemethoden die helpen om zo veel mogelijk rendement te halen uit de studietijd.


Doelgroepen: ouders van het lager (primair) onderwijs en het secundair (voortgezet onderwijs)
Deze vorming duurt ongeveer 1 uur en kan zowel fysiek als online doorgaan. 

Neem contact op om deze vorming aan te vragen.

Webinar

De data voor volgend schooljaar worden binnenkort bekend gemaakt. 

Leerlingen leren op school voortdurend kennis en vaardigheden bij. Om al die nieuwe leerstof goed te begrijpen en zo lang mogelijk te onthouden, is het belangrijk dat leerlingen op een zo goed mogelijke manier de leerstof instuderen en oefenen. Welke leerstrategieën gebruiken ze daarbij het best en welke beter niet? Deze keuzes kunnen kinderen of jongeren (meestal) niet uit zichzelf maken. De school is dan ook een zeer belangrijke schakel in het effectief leren studeren van leerlingen. Gezien de meerwaarde om ouders te betrekken bij het leerproces van hun kinderen, bieden wij voor jullie een online sessie aan over o.a. hoe ons geheugen werkt, wanneer wordt geleerd, wanneer het enkel lijkt alsof geleerd wordt en wat het leren belemmert. We geven tips die helpen bij organiseren van schoolwerk (op korte of langere termijn) en bespreken een aantal effectieve studiemethoden die helpen om zo veel mogelijk rendement te halen uit de studietijd.


Doelgroepen: ouders van leerlingen uit het lager (primair) onderwijs en secundair (voortgezet) onderwijs

Klik hier voor meer informatie en inschrijvingen.