ONLINE LEERGANG WIJZE LESSEN

• voor het basis-/primair onderwijs
• voor het secundair/voortgezet onderwijs

Meer dan ooit hebben we nood aan sterke didactische competenties. Met goede lessen kunnen we de (eventuele) opgelopen leervertraging bij onze leerlingen ombuigen en de hele klas optimale kansen bieden om bij te leren. We kennen ook de recepten hiervoor, ze bestaan immers al decennia lang en hebben hun effectiviteit wereldwijd al ruimschoots bewezen. In deze online leergang, op basis van het boek Wijze Lessen, kun je je verdiepen in effectief lesgeven

Nieuw vanaf schooljaar 2022-2023!

  • Volg de volledige leergang. Deze blijft 2 jaar voor je open staan. 
  • Kies ervoor om een bouwsteen en/of de inzichten apart te volgen

In beide gevallen kan je op elk gewenst moment beginnen en dit vanaf september 2022 (al zijn sommige bouwstenen pas vanaf januari of maart beschikbaar). Inschrijven kan echter nu al!

Een bouwsteen blijft 1 (vast) schooljaar voor je beschikbaar, dus schrijf het best niet pas in juni in. 
De volledige leergang is steeds het lopende schooljaar en het daaropvolgende schooljaar voor je beschikbaar (eventueel aangevuld met 1 semester voor wie vanaf februari inschrijft), dus schrijf ook hier het best niet pas in juni in.

In het kort

Wat

Volledige leergang: Dit totaalpakket behandelt de inzichten en de 12 bouwstenen, en blijft 2 jaar open staan zodat je flexibel en op eigen tempo alle modules kan doorlopen. Aanvullend voorzien we 3 webinars met live Q&A, gespreid over de hele looptijd van de leergang. 

Een bouwsteen: Je kan elke bouwsteen apart aankopen en doorlopen. We raden bij deze tweede optie aan om eerst de startmodule ‘Inzichten’ te volgen voor je aan andere bouwstenen begint. 

Het volledige curriculum kan je bekijken via de groene balk hiernaast. 

Taakbelasting

In totaal ongeveer 60 uur (flexibel in te plannen over een periode van 2 jaar). 
Per bouwsteen besteed je ongeveer 4 uur.

Prijs

Volledige leergang 

  • Voor de volledige leergang: €549, met daarin inbegrepen: kennisdeling, cumulatieve zelftests per bouwsteen, 3 webinars met live Q&A en een kortingscode voor de aankoop van het boek.
  • Vraag je groepskorting aan als je met minstens 5 leraren van dezelfde school inschrijft. Mail hiervoor naar excel@thomasmore.be.

Aparte modules

  • Startmodule ‘Inzichten’: €25
  • Per bouwsteen (1 van de 12): €49
  • Deelname aan een webinar naar keuze met live Q&A: €15

Je didactische competenties versterken?
Verdiep je in effectief lesgeven en schrijf je in op onze online leergang!

Kunnen we je helpen met je inschrijving, of heb je andere vragen?

Aarzel dan zeker niet om Kristel Vanhoyweghen te contacteren!

Reacties van enthousiaste deelnemers aan de eerste run

‘Wat een vernieuwende manier van het aanbieden van een online cursus. Naast het lezen van de verschillende theorieën en onderzoeken, word je bij elke bouwsteen actief betrokken door filmpjes te bekijken, vragen te beantwoorden, opdrachten te maken en het geleerde in praktijk te brengen. Het tempo bepaal je zelf. Voor mij een ideale manier om de ‘Wijze Lessen’ eigen te maken.’

‘Wat mij aantrekt in Wijze lessen is dat we werken met 5 w’s (zo heb ik dat maar genoemd op school). Weten Wanneer Wat Werkt en Waarom. Het gaat niet om wat je vindt, het gaat om wat werkt.’

‘Onze leraren geven tevreden aan dat de leergang onmiddellijk toepasbaar is in hun klaspraktijk.’

Je didactische competenties versterken?
Verdiep je in effectief lesgeven en schrijf je in op onze online leergang!