Nieuw aanbod open lezingen voor ‘22-’23 is bekend

Bekijk en download de poster.

ExCEL-leer

Dit schooljaar startte ons expertisecentrum met het aanbieden van enkele open lezingen, onder de naam ‘ExCEL-leer’. In vijf woensdagmiddaglezingen formuleerden we antwoorden op vragen als ‘Wat maakt een leraar tot expert-leraar? Hoe leer je leerlingen studeren met succes? Wat zijn de kansen en valkuilen van digitaal leren? Hoe kun je formatief evalueren op een manier die haalbaar blijft voor de leraar? En wat is onderwijskundig leiderschap en hoe pas je het toe?’

Deze lezingen bleken een succes! We mochten vaak meer dan 100 geïnteresseerden ontvangen op onze campus in Antwerpen of via livestream. Voor een webinar over ‘Slim studeren en hoe je je kind daarin kunt ondersteunen’ schreven zich maar liefst 1600 ouders in!

De beslissing was dan ook snel gemaakt: we organiseren het komende jaar opnieuw open lezingen …

… En méér!

In september start een nieuwe reeks van maar liefst 32 (!) open lezingen. Collega’s van ons team en externe topsprekers behandelen verscheidene hot topics uit het onderwijslandschap. Zo gaat Michiel Wils in op de vraag ‘Hoe ziet effectieve didactiek in het vreemdetalenonderwijs er uit?’ en Wouter Buelens heeft het over wanneer en hoe technologie een meerwaarde biedt voor je les. We nodigen ook een aantal bevriende Vlaamse en Nederlandse onderwijsexperten uit, zoals o.a. Sarah Bergsen (schoolleider en onderwijsadviseur – Nl), Philip Brinckman (voorzitter Commissie Beter Onderwijs – Vl.), Eva Naaijkens (schoolleider en auteur van meerdere onderwijsboeken – Nl), Marit Trioen (onderzoeker aan de UA en leraar van een Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers – Vl.), Erik Meester (lerarenopleider,  onderwijsontwikkelaar en auteur van het boek ‘wetenswaardig: curriculumontwikkeling voor het primair onderwijs’ – Nl.) en Pieter Van Biervliet (pedagoog en lerarenopleider basisonderwijs – Vl.). Zij delen graag elk hun expertise over een bepaald thema, al dan niet voor een specifieke doelgroep.

De meeste lezingen worden aangeboden als webinar, en voor sommige lezingen ben je ook welkom op de campus, met aansluitend een netwerkmoment met een hapje en een drankje. Lukt het niet om live deel te nemen, dan kun je deze lezingen ook volgen via livestream.

Je kunt inschrijven per lezing en betaalt hiervoor € 15,00. Wil je vijf of meer lezingen bijwonen, dan raden we je een abonnement aan. Hiervoor betaal je € 85,00 en krijg je automatisch toegang tot het hele aanbod en de netwerkmomenten.

Benieuwd naar de volledige line-up? Of wil je inschrijven?
Klik hier voor meer informatie en inschrijvingen.

Benieuwd naar ons volledige vormingsaanbod? Klik hier voor onze folder.