Driewerf Studeren met Succes

Leerlingen en studenten uit het middelbaar en hoger onderwijs maken zich klaar voor de eindexamenperiode. Er worden planningen opgesteld, markeerstiften gekocht en stapels papier volgeschreven. De studeerkoorts stijgt! En bijgevolg ook de aandacht voor slimme studeertips.

  1. In De Morgen deelden experts een aantal studeertips voor studenten tijdens de examenperiode. Onder andere ExCEL-collega Tine Hoof, Pedro De Bruyckere, Hendrik Vos en Philip Dutré wijzen studenten op het belang van krachtige studeerstrategieën zoals jezelf testen, leerstof herhalen en jezelf vragen stellen. Ook tips om tijdig te pauzeren, afleiding te beperken én examenvragen goed te lezen komen aan bod. Benieuwd? Je kan het artikel hier lezen.
  2. Het Nieuwsblad weidde een artikel aan de tien vuistregels voor effectief studeren die ExCEL-collega’s Tine Hoof en Eva Maesen opstelden. Ze staan stil bij de valkuilen van populaire studeerstrategieën zoals markeren en herlezen en leggen uit welke studeerstrategieën meer bijdragen tot leren. De sleutel tot succes? Diep nadenken! Je kan het artikel hier lezen.
  3. Tot slot zette ExCEL in op het verspreiden van studeertips via een gesmaakte webinar voor ouders én een pakketje van tien studeerkaarten dat intussen meer dan 2 500 keer werd gedownload. De studeerkaarten maken deel uit van de publicaties Studeren met succes en kan je hier downloaden.