De reeks Studeren met succes is nu ook in print beschikbaar!

Hoe kan jij als leraar of docent je leerlingen helpen om op een effectieve manier te studeren? Die vraag staat centraal in (Leer studenten) studeren met succes, een handige inspiratiegids die wetenschappelijk onderbouwde inzichten rond leren en studeren vertaalt naar de klaspraktijk. In het bijhorende boekje voor studenten, Studeren met succes, komen studenten te weten wat er precies in hun brein gebeurt wanneer ze leerstof verwerken en welke studeerstrategieën inzetten op duurzaam leren.
Naast de online versies die al sinds eind vorig schooljaar beschikbaar zijn, kan je vanaf nu beide boekjes kopen in de meeste boekhandels, via bol.com of rechtstreeks via uitgeverij Ten Brink.

Wil je je nog meer verdiepen in effectief studeren? ExCEL ontwikkelde een online leergang die je als leraar of docent de kans biedt om op eigen tempo de inhouden van de boekjes verder uit te spitten. Interesse in één of meerdere vormingen voor jouw lerarenteam? Bekijk hier ons aanbod of contacteer ons met jouw vraag.


Meer lezen over het project in opdracht van de VAVO-scholengroep waardoor de boekjes tot stand kwamen? Lees er meer over in dit interview met collega Tine Hoof en VAVO-manager John Kuijpers voor Didactief. Op ResearchED kan je hen trouwens live aan het woord horen, tickets kopen kan hier.

Tine Hoof

tine.hoof@thomasmore.be