Open lezing ‘studeren met succes’ door Tine Hoof op WOE 17/11

ExCEL organiseert dit schooljaar vijf open lezingen op hun campus in Antwerpen. De lezing ‘(leer je leerlingen) studeren met succes’ op 17 november door Tine Hoof is de tweede in de rij. Je kan deze lezing (coronaproof) on campus komen volgen, maar je kan ook een ticket aankopen om de livestream van thuis uit mee te volgen.

Schrijf je nu in voor deze open lezing.

Inhoud

Als leerlingen zelfstandig studeren, kiezen ze er vaak voor om de leerstof over te schrijven in een samenvatting of te herlezen, met een markeerstift in de aanslag. Die populaire studeerstrategieën zorgen echter niet noodzakelijk voor een diepgaande verwerking van de leerstof. Welke studeerstrategieën zijn dan wel effectief? En waarom? En vooral: hoe kan je als leraar of leerbegeleider leerlingen leren hoe ze kunnen studeren? Studeren met succes, twee boekjes over effectief studeren, vertaalt de wetenschap van het studeren op een laagdrempelige manier naar een studeergids waar oudere leerlingen zelfstandig mee aan de slag kunnen. De bijhorende handleiding biedt leerkrachten inspiratie om effectieve (meta)cognitieve strategieën expliciet aan te leren in de klas. Leren, studeren en instructie zijn namelijk nauw met elkaar verweven.

Praktisch

  • 17/11/2021 van 14u30 tot 16u30, Campus Sint-Andries (Sint-Andriesstraat 2, Antwerpen)
  • De lezing bestaat uit twee delen van 45 minuten, met ruimte voor een pauze tussen deze twee delen.
  • Er zullen boeken (Wijze Lessen, Studeren met succes, Wat werkt) te verkrijgen zijn ter plaatse.

Schrijf je nu in voor deze open lezing.

Schrijf je hieronder in voor één van de andere open lezingen dit schooljaar: