Klasse en ExCEL maken samen dossier rond leerstrategieën

De decembereditie van het onderwijsmagazine Klasse stond in het teken van effectieve leerstrategieën, en daarin mochten wij niet ontbreken.

In het dossier leerstrategieën vertelt collega Kristel Vanhoyweghen over de noodzaak om effectief leren in te bouwen in het didactisch repertoire van de leerkracht. Daarnaast kwamen vier inspirerende verhalen van leraren en directies die bewust aan de slag gaan met effectief leren als focus binnen de school.

 

Tine Hoof ontwikkelde met Klasse ook een set van 4 handige fiches over effectieve leerstrategieën, je kan ze hier gratis downloaden.

     

 

Tot slot biedt Klasse vijf explainer video’s aan waarin Tim Surma en Tine Hoof een aantal leerstrategieën bespreken en verklaren waarom ze effectief zijn. Twee video’s zijn al vrijgegeven en vind je hieronder, de rest – alsook het volledige interview met Kristel – volgen snel!

          

 

Kristel Vanhoyweghen

kristel.vanhoyweghen@thomasmore.be