‘Je hoort her en der dat de tijd van de leerkracht voor de klas gedaan is, maar dat is onzin.’

‘Je hoort her en der dat de tijd van de leerkracht voor de klas gedaan is, maar dat is onzin.’ Dat zegt Daniel Muijs, internationaal een van Vlaanderens meest vermaarde onderwijswetenschappers.

“De man wiens onderzoek scholen beter maakt.” Zo omschreef de Britse openbare omroep BBC Muijs ooit. Bij het grote publiek is de Vlaming nauwelijks bekend. Toch bekleedt hij sinds twee jaar een absolute topfunctie in Engeland. Muijs is er, na een academische carrière van twintig jaar bij verschillende universiteiten, sinds twee jaar hoofd van de studiedienst en vicedirecteur van de onderwijsinspectie. Hij volgt het Vlaamse onderwijs nog altijd van bij hem thuis in Hampshire, vandaag meer dan ooit. Sinds kort is Muijs gastprofessor aan het expertisecentrum voor effectief leren ExCEL aan de Thomas More Hogeschool, dat onderwijsonderzoeker Tim Surma uit de grond stampte.”

Lees het volledige interview met prof. Daniel Muijs in De Morgen.

https://www.demorgen.be/nieuws/vlaams-onderwijstopman-in-engeland-niet-experimenteren-met-de-toekomst-van-onze-kinderen~be412a6f/

of download hier de pdf van het interview.

ExCEL-DeMorgen-20200528

Tim Surma

tim.surma@thomasmore.be