Prof. dr. Daniel Muijs vervoegt het ExCEL-team

Prof. dr. Daniel Muijs vervoegt het ExCEL team als gastprofessor. Daniel is universiteitshoogleraar onderwijskunde aan de University of Southampton, en is wetenschappelijk directeur van Ofsted (Office for Standards in Education) in het Verenigd Koninkrijk (wat zijn hoofdbetrekking blijft).

Daniel publiceerde zowel praktijkgerichte boeken zoals ‘Effective teaching: Evidence and practice‘ als tal van wetenschappelijke artikels zoals ‘State of the art – teacher effectiveness and professional learning’, en was mede-auteur van het boek Wijze Lessen. Hij is een wereldautoriteit op vlak van wetenschappelijk onderzoek naar leraren- en schooleffectiviteit en is een veelgevraagd spreker op wetenschappelijke en praktijkcongressen. Bij ExCEL zal hij o.a. de onderzoeken begeleiden die de effectiviteit van onderwijsprogramma’s testen.

Naast Daniel is ook Prof. dr. Paul Kirschner gastprofessor binnen ExCEL.

ExCEL

tim.surma@thomasmore.be